2024-05-26T00:00:00+02:00
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond bestaat dit jaar 25 jaar en u kunt dit meevieren door deel te nemen aan verschillende activiteiten, die allemaal in het teken staan van het werk van deze vereniging in de Bollenstreek.

Donderdag 18 april organiseert de Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond een bollenvogelexcursie. Deze start om 18.30 uur. Ervaren vogelaars nemen u op sleeptouw en vertellen mooie verhalen.

De bollenvelden zijn voor veel vogels een geschikte broedplek. Patrijzen, veldleeuweriken en gele kwikstaarten maken in het voorjaar hun nesten tussen de tulpen en hyacinten. Ook weidevogels als kieviten en scholeksters voelen zich prima thuis in de bollenvelden. Doordat bollenkwekers de velden tot ver in juni met rust laten, is er minder kans op verstoring van het broedgebied.

Al 25 jaar telt de vrijwilligersgroep van de Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond bollenvogels volgens de BMP methode van SOVON. In vijf telrondes wordt het aantal broedende vogels op ruim 800 ha. bollenland vastgesteld. Dit geeft een mooi beeld van de vogelstand in de Bollenstreek door de jaren heen.

Wilt u de ‘High Five’ van de Bollenstreek spotten? Schrijf u dan in voor deze bollenvogelexcursie op info@anlvgeestgrond.nl. Vergeet uw verrekijker niet!