2024-05-26T00:00:00+02:00
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond bestaat dit jaar 25 jaar en u kunt dit meevieren door deel te nemen aan verschillende activiteiten, die allemaal in het teken staan van het werk van deze vereniging in de Bollenstreek.

ANLV Geestgrond organiseert op donderdag 25 april weidevogelexcursies in Noordwijk en Lisse. Beide excursies beginnen op 18.30 uur. Ervaren vogelaars wijzen u op het gedrag van de weidevogels.

De grutto is een iconische boerenlandvogel in Zuid-Holland; een aansprekende diersoort waarvan het voorkomen aangeeft hoe goed een gebied er ecologisch voorstaat. Als het goed gaat met de grutto, is er ook plaats voor andere weidevogels zoals de kievit, scholekster en tureluur.

Sinds 2021 heeft ANLV Geestgrond een weidevogelgroep die in verschillende polders in de Bollenstreek weidevogels telt. Er wordt op twee manieren geteld: door te zoeken en de nesten te tellen én door te monitoren en territoria vast te stellen. Alle bevindingen worden geregistreerd in de boerenlandvogelmonitor.nl. Agrarische bedrijven komen de weidevogels tegemoet door beheerpakketten af te sluiten waarin maatregelen als uitgesteld maaibeheer, legselbeheer en aanvullend kuikenbeheer gestimuleerd worden.

Wilt u weidevogels spotten in de Bollenstreek? Schrijf u dan snel in voor deze weidevogelexcursie op info@anlvgeestgrond.nl, want vol is vol! Vergeet uw verrekijker niet!